Astma: symptomer og behandling effekt essensen av astma er en patologisk reaksjon av muskler av bronkialtreet (et rørsystem gjennom hvilket luft inhaleres inn i lungene og ut av dem) på de eksterne og interne faktorer. Når en frisk person, og følte en skarp og irriterende lukt, bare misfornøyd rynke nesen, vil en astmatisk bli holdt fanget av den økende kortpustethet forårsaket av vanskeligheter exhaling prosessen.

Hvis pasienten ikke mottar regelmessig behandling, og også fratatt muligheten til å bruke en nødsituasjon inhalator, er en slik situasjon nervøs med alvorlige astmaanfall som uten medisinsk nødhjelp kan føre til døden. Bronkial astma angrep er ofte ledsaget av hoste, nysing, urtikaria (kløende utslett raske fremveksten av huden), mens en person kan utvikle cyanose (blir blå) av nasolabiale trekant. Når du puster, kan du høre hestene. Utenfor angrep, opplever astmatikere som regel ikke noen ubehagelige symptomer. Hvis de regelmessig tar medisiner og unngår kontakt med en utløser (stoff eller situasjon som fremkaller et angrep), kan de ikke gjette om sykdommen deres.

Typer av bronkial astma og egenskaper ved behandlingen

Til tross for enhetligheten i den patologiske prosessen som ligger til grund for enhver astmatisk reaksjon, finnes det flere varianter av denne sykdommen som har egne utviklings- og flytegenskaper. Atopisk bronkial astma er mest typisk for barn (70% av pasientene utvikler det før 20 år). I hjertet av sykdommen er en allergisk reaksjon – patologisk intoleranse av et stoff. Ofte er dette kombinert astma og andre allergiske reaksjoner: kløe, ødem, etc. Et viktig rolle i behandlingen av atopisk astma spiller unntak av allergen – støv, pet food ingrediens eller kosmetisk .. I tilfeller der anfall forårsakes av blomstring av en plante, anbefaler leger at de selv endrer bosattested eller forlater for en annen region i en farlig måned. Ikke-allergisk astma utvikler seg ofte i voksen alder.

Årsakene til et angrep i dette tilfellet er irriterende, noe som forårsaker en reflekspasm i bronkiene – tobakkrøyk, etsende kjemikalier. I tillegg kan forverringen skyldes lukten av parfyme, kald luft, fysisk stress eller en anspent emosjonell situasjon. Det er viktig å forstå at dette ikke er en allergi (derfor er termen «kald allergi» et feil uttrykk), men en overdreven reaktivitet i kroppen. Ofte utviklingen av ikke-allergisk astma resulterer i langvarig sykdom i nedre luftveier – som kronisk bronkitt, som nesten alltid diagnostisert i røykere med opplevelsen. Infeksiøs bronkial astma utvikles under påvirkning av noen patologiske mikroorganismer. Sykdommen foregår av en akutt infeksjon – lungebetennelse, bronkitt, tracheitt, som ikke kan helbredes helt.

Hver ny ARI ledsaget av akutt forverring av astma, så pasienter bør være spesielt forsiktig for å være i samsvar med målinger av forebygging av smittsomme sykdommer – i tid for å plassere de vaksiner, og for å unngå kontakt med en kald mennesker. Prinsipper for behandling av astma hos barn og voksne Behandling av astma har to hovedområder – basen (rettet mot mekanismen for sykdom) og symptomatisk, som er utformet for å stoppe angrep av kontakt med avtrekkeren. Den første er utnevnt i lang tid, og stoffene i denne serien blir tatt av pasientene hver dag, uavhengig av helsetilstanden og andre forhold. Symptomatisk terapi er et mål for rask omsorg, som pasienten skianlegger i tilfelle han opplever pustevansker her og nå.

Metoder for behandling av bronkial astma

Siden bronkial astma er en sykdom som er kjent siden antikken, teller historien for behandlingen også mange århundrer. Før fremveksten av sterke legemidler som bidrar til utvidelsen av bronkiene og fjerning av inflammatorisk reaksjon, ble astma behandlet med folkemetoder og livsstilsjustering. Dermed den italienske legen Girolamo Cardano helbredet den engelske biskopen kosthold og mosjon, og også bestilt presten for å erstatte fjærmadrass på madrassen stoff.

Og de asiatiske legene fjernet astmatiske angrep ved innånding av eukalyptusdamper. Bare i det XX århundre med den farmasøytiske industrien har midler utvikling som kan garantere for å forhindre en forverring av sykdommen, og – testede metoder for ikke-farmakologisk behandling for å hjelpe betydelig lette pasientens tilstand og redusere pillebelastningen på kroppen. Medikamenter for behandling av bronkial astma Siden den patologiske prosessen i astma er basert på en spesiell type betennelsesreaksjon, er de grunnleggende legemidlene rettet mot å undertrykke den.

I denne handlingen midlene fra gruppen cromones, systemiske og inhalerte glukokortikoider, leukotrien-reseptorantagonister og monoklonale antistoffer. Alle disse stoffene har en annen type problem – spray, tabletter, injeksjoner – og legen velges avhengig av type astma og hvordan det flyter. I tilfeller der sykdommen er vanskelig å behandle, kan legen foreskrive systemiske glukokortikosteroider for pasienten. It – hormonelle legemidler som har alvorlige bivirkninger (inkludert osteoporose, diabetes, fedme, strekkmerker på huden, endringer i ansiktstrekk, etc …), så tildeler dem til å prøve å korte kurs og bare i de tilfeller der ukontrollert astma truer pasientens liv. En relativt ny måte å behandle atopisk bronkial astma er allergen-spesifikk immunterapi, med sikte på å undertrykke den patologiske responsen av immunitet mot triggere. Essensen ligger i den gradvise innføring av et allergen i pasientens kropp som til slutt fører til «avhengighet» av immunsystemet til et stoff som kan utløse et anfall før.