Utilstanden når du går og bruker sko kan skyldes en spesiell sykdom – oniokryptose. Utenom medisinsk terminologi, er det en inngrodd negleplade, som bringer håndgripelig smerte og kan føre til helseproblemer i fremtiden. Hva inkluderer forebygging av denne sykdommen, samt hvordan å behandle en inngrodd tånegl, vil vår artikkel fortell deg.

Diagnose og årsaker til sykdommen

En inngrodd tånegl blir en årsak til alvorlig ubehag og smerte, men likevel kommer de fleste pasienter til legen med et allerede pågående stadium, når den eneste oppføringen kan operere under lokalbedøvelse.

Dette skyldes hovedsakelig de karakteristiske manifestasjonene av denne sykdommen, når visuelt synes neglen å være helt normal. Vanligvis vokser spiken på tommelen og pekefingeren. Under ulike risikofaktorer kan anses som den vanligste.

Årsaker til oniokryptose:

Feil hygienisk pleie. Å gjøre en pedikyr selv, må du følge noen regler. Før prosedyren er det tilrådelig å dampe ut bena slik at nagelplaten blir mer smidig og myk. Kutte negler må være i form av halvmåne. For å gjøre dette, bruk skarpe nagelsaks med avrundet kant. Etter trimning blir kanten forsiktig behandlet med en neglelag. Omhyggelig oppmerksomhet på hygiene vil bidra til å unngå dette problemet.
Svampinfeksjoner bidrar også til denne tilstanden. I denne sykdommen tykkes spikerplaten og kan endre vekstretningen, skjære under huden. Hvis du oppdager at neglene begynte å bli gule, og overflaten blir ujevn og humpete, må du umiddelbart kontakte en spesialist.
Post-traumatisk tilstand kan være utseendet på problemet med inngrodde spiker. Hvis du hadde skader og blåmerker på foten, kan det oppstå negle deformasjon, og som følge av det vokser under huden.
Arvelig faktor. Hvis familien din ofte lider av dette problemet, er du også mer sannsynlig å komme over det. For å unngå dette, er det nødvendig å ta hensyn til selv de mest mindre symptomene og søke hjelp i tide. Moderne behandlingsmetoder hjelper spesielt godt.
Eksterne årsaker er feil omsorg, når riktig hygienivå ikke opprettholdes, kan smuss som akkumuleres under neglene føre til feil vekst og deformasjon. Å ha en smal ubehagelig sko bidrar også til manifestasjonen av et slikt problem. Dette gjelder spesielt for smale sko på en stor hæl når hele lasten faller på kanten av foten. I slike sko kan et inngrodd spiker ikke bare vises på tommelen, men også i resten.
Platte føtter og noen anatomiske abnormiteter i fotformasjonen kan forårsake slike forhold. Den eneste veien ut er å være oppmerksom på helsen din og rettidig omsorg, kvalifisert pedikyr og korrigering av eksterne faktorer.

Korrigering av Inngrodde tånegl

En mindre traumatisk behandlingsmetode er en spesiell manipulasjon designet for å korrigere spikerplattens vekst. En steril bomull fleece brukes hjemme, og i en medisinsk anlegg kan du bli tilbudt en spesiell brace, som er satt til bredden på negleplaten.